2013. június 22., szombat

Különleges CORDILINE 1Ft!: Bunkóliliom szobanövény - Jelenlegi ára: 1 Ft

Most akár 1 Forintért elvihető egy Cordiline. A Cordiline kezdő tapasztalatlan kertészeknek is ideális.  
A cserépben egy nagy tő található: kb. 25 cm magas.
Az aukció 1 Ft-ról indul. Nincs minimálár. Az ár az egész cserép növényre vonatkozik.
Személyes átvételnél cserépben, postai úton cserép és föld nélkül küldöm, hogy a súlyt ne nyomja feleslegesen. Amennyiben alacsonyabb súlyhatárba is belefér, úgy a megadott postaköltség természetesen aszerint csökken.
Tettem fel több különleges, szép szobanövényt. Több termék vásárlásával a postaköltségen lehet spórolni.
Termékeim között most biztos mindenki talál valami hasznosat.  Megtekinthetők itt.
Bár a Cordilinék igen egyszerűen tartható szobanövények, kevésbé ismertek a változataik.
Magyar neve bunkóliliom a Cordiline fajoknak. Megjelenésük gyakran hasonló némely sárkányfákéhoz, így sokan össze is keverik a két család tagjait. A legfontosabb különbség, amely nem egykönnyen vehető észre a gyökérzet színében van. A Cordilinék gyökerének vágási felülete fehér, míg a Dracaenáké narancssárga. Az egyes fajok külső megjelenése sok mindenben hasonlít, de a tartási igényeik alapján bármelyiket beköltöztethetjük egy átlagos lakásba.
Gyakran használjuk a növény levágott levelét különleges csokrok dekorációjaként is, a színek sok vágott virághoz engedik társítani. Ugyancsak gyakori vágott levélzöld a bordó lombú, rózsaszín szélű változat is, elsősorban a fehér színű és világos rózsaszín vágott virágokból készült csokrokat köríthetjük, díszíthetjük velük.
Mindkét változat tartásánál ügyeljünk a huzatmentességre és a hőingadozás elkerülésére, mert az levélhullást okozhat. A földet tartsuk egyenletesen nedvesen, a leveleket permetezhetjük gyakran lágy vízzel, télen azonban vigyázzunk, nehogy túllocsoljuk, ilyenkor kevesebb vízzel él. Átültetni elég kétévente enyhén savanyú, laza talajba.
Átvétel:
Személyesen lakcímen: Budapest, XX. kerület:  a Gubacsi hídtól nem messze (Csepelt és Pesterzsébetet összekötő híd). Tömegközlekedést tekintve a közelben van pl. Pesterzsébet Felső megálló. Megáll a közelben pl. a 23-as, 66-os, 166-os, 151-es, 35-ös, 36-os busz, valamint a HÉV és vonat.
Postai úton az érvényben levő postai díj szerint.  
Az aukció nyertesét megkérem, hogy az aukció lezárását követő 3 napon belül vegye fel velem a kapcsolatot, hogy a vásárlási szándék komolyságáról megbizonyosodjak, valamint lehetőség szerint egy héten belül vegye át a terméket, illetve utalja át a vételárat a postaköltséggel együtt, amennyiben nem a személyes átvételt választja.



Jelenlegi ára: 1 Ft

Az aukció vége: 2013-07-10 19:41
. Különleges CORDILINE 1Ft!: Bunkóliliom szobanövény - Jelenlegi ára: 1 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése